Saturday, August 8, 2009

LCHF, graviditet och PCOJag måste om igen tipsa om Kolhydrater i fokus, ett forum för oss som äter kolhydratsreducerad kost (och de som bara är intresserade). Det är helt fantastiskt vad peppad man blir bara av att läsa där inne.

Jag läste idag om en tjej som hade PCO, Polycystiskt ovarialsyndrom, en sjukdom som drabbar ca 10% av alla kvinnor. PCO innebär att de flesta äggen hos kvinnan instället blir små vätskefyllda cystor och ägglossning sker alltså inte. Kvinnor med PCO kan bli gravida, men oftast har de väldigt svårt för att bli det.

Läs denna tänkvärda histora som får mig att studsa av glädje för tjejen:

Gravid efter 10år!

Jag och min man har efter vårt första barn försökt få fler barn utan att lyckas, inte ett enda plus under hela tiden. Vi har gått på utredning och man har konstaterat att jag har PCOS(har dock alltid haft regelbundna menstrationer). Jag är överviktig men har under åren även varit normalviktig... men aldrig har det blivit ett plus.

Så i julas bestämde vi oss för att försöka med IVF och då ville jag öka chanserna genom att gå ner i vikt innan. Googlade runt på nätet, hittade LCHF och Annikas D:s råd om att kvinnor med PCOS bör äta LCHF, hoppade på det vid nyår och har varit ganska strikt.

Jag hann få två menstrationer och sen var jag spontant GRAVID!!!

Har även gått ner drygt 10 kilo!

Jag kan inte annat än att varmt rekommendera denna metod om du försöker bli gravid, jag är helt övertygad om att det är kosten som har varit boven till PCOS och svårigheten att bli gravid.

Lycka till!

/Jada

Här är en länk till tråden: http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=524cf0b3-e6ab-4484-ad80-aed2406ef0dd&GroupId=0535c4df-5859-4d4e-89ba-15ed8005ba1a&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup target="blank_"

Vill du läsa mer om Gravida som äter LCHF, kolla inne på Kolhydrater i Fokus, där finns en grupp för bebisverkstad, om du scrollar ner, så hittar du rubriken i spalten till vänster.


Tags: , LCHF Graviditet

7 comments:

Mikaela Mars said...

Fantastiskt att det kan göra sådan skillnad för människor!

Anonymous said...

Tack för tipset om sajten.
Kanon bra.

Monica Hansen said...

Bra bild/banner, den lånar jag också:)

LCHF Forum said...

Stort grattis till dig! :)

Anonymous said...

Härligt och läsa att det kan göra en sån skillnad själv så läser jag en hel del på lchf om just ämnet

Anonymous said...

Hej. Blir så rörd när jag läser det här. Jag är 26 år och har haft diagnosen pcos sedan jag var 18, men har nog haft den hela mitt vuxna liv. Jag och min man, har sedan vi träffades 2006-2007 inte använt något skydd, eftersom jag vet att jag inte kan bli gravid. Jag har alltid varit kraftigt överviktig. Det här med barn har alltid varit ett känsligt ämne. Alla runt omkring mig blir gravida och allt går så lätt. En dag i somras bestämde jag mig för att nu jävlar e det slut på det här. Varför ska inte vi få barn men alla andra???

Jag kontaktade en specialist inom LCHF kost och fick komma på ett samtal. Vi mätte vägde och tog alla blodprov som går att ta. Jag blev sporrad och peppad och det gick jätte bra. Mest nyfiken var jag att se om det här med mens och ägglossning skulle komma fram av sig självt av kosten. Jag var inställd på att det skulle bli provrör för vår del, eftersom vi i samma veva fick veta att mannen hade 10% fungerande sperma. Veckorna gick och i jul hade jag gått ner 15 kilo och mensen kom.

Till historiens mening. Jag är nu gravid och allt ser ut som det ska. Jag blev alltså gravid på egen hand på första mensen och ägglossningen som kom av denna livsstilsförsändring o kost. Kan man va lyckligare. Jag ska skriva en bok om det här såsmåningom.

Lycka till alla ni som ska testa. Kram Camilla

Mia said...

Camilla: Grattis!! Åh en sån underbar kommentar, nu blev jag också rörd!

Tack för att du delar med dig av din erfarenhet, visst är det fashinerande att kosten har en sån påverkar på våra kroppar och dess funktion.

Lycka till med graviditeten!

*kram Mia*