Thursday, July 10, 2008

Kyckling i ugn

Kyckling i ugn

Idag var dagen då jag vågade tillaga en kyckling som inte redan var färdigkryddad. Nu har jag äntligen krypit ut ur Stinas E-nummerfyllda garderob.

Då jag ska undvika salt, undrade jag verkligen hur det skulle bli. Jag smorde 1 form med smör, lade i kycklingbitarna (inte frysta, utan köpte ofrysta). Strödde på lite oregano och timjan, lade en klick smör på varje kycklingbit och så in i ungen en 25-30minuter i 225 grader.

Gjorde sen currysås på spadet m hj a smör och grädde och serverade med gul snäckpaprika.

Det blev gott! Sonen, som brukar älska den förkryddade frysta varianten sa flera gånger: "Mamma, detta är den bästa kycklingen jag ätit! Den är så...soft" *lilla bubben, jag skäms verkligen när jag tänker vilken mat han är uppväxt med innan LCHF*

Skinnet blev så otroligt krispigt och gott och köttet var ljuvligt mört. MUMS!

Uppdatering, dagens mat från Min Mat:

Energi kcal: 1830,55
Energi kJ:7655,55

Proteiner: 102,78
Fiber:2,25

Kolhydrater: 11,84
Vatten:442,30

Alkohol: 0,00


Fetter:

Fett: 153,64
Kolesterol:1353,30

E-mättade: 31,76
Mättade:88,03

F-mättade: 5,77


Vitaminer:

A: 1031,25
B1:0,72

B2: 1,74
B3:26,27

B6: 2,20
B9:212,70

B12: 6,03
C:153,75

D: 6,76
E:8,32
Mineraler:

Fosfor: 1219,65
Järn:9,20

Kalcium: 392,45
Kalium:1270,25

Magnesium: 121,25
Natrium:1014,55

Selen: 87,83
Zink:7,96
5Gram finncrisp
10Gram Smör 80% fett
30Gram Ost hårdost 26% fett
75Gram Vispgrädde Svensk 36%
150Gram Kycklingbröst m skinn
75Gram Paprika gul
25Gram Smör 80% fett
75Gram Vispgrädde Svensk 36%
180Gram Ägg rått
15Gram Smör 80% fett
100Gram Biff ryggbiff nöt stekt
15Gram Smör 80% fett
60Gram Ägg rått




2 comments:

Emma Stawåsen said...

ååh va gott detta ser ut o vara!
ska testa detta!

kolla gärna min blogg om du vill för goda recept!

http://modell-lchf.blogspot.com

Maiden said...

Tack för middagen! Supergott!
Jag skippade dock curryn i såsen å fortsatte med samma kryddning som till kycklingen. Sonen (fem år gammal) satt å åt sås med sked!!