
Idag var dagen då jag vågade tillaga en kyckling som inte redan var färdigkryddad. Nu har jag äntligen krypit ut ur Stinas E-nummerfyllda garderob.
Då jag ska undvika salt, undrade jag verkligen hur det skulle bli. Jag smorde 1 form med smör, lade i kycklingbitarna (inte frysta, utan köpte ofrysta). Strödde på lite oregano och timjan, lade en klick smör på varje kycklingbit och så in i ungen en 25-30minuter i 225 grader.
Gjorde sen currysås på spadet m hj a smör och grädde och serverade med gul snäckpaprika.
Det blev så gott! Sonen, som brukar älska den förkryddade frysta varianten sa flera gånger: "Mamma, detta är den bästa kycklingen jag ätit! Den är så...soft" *lilla bubben, jag skäms verkligen när jag tänker vilken mat han är uppväxt med innan LCHF*
Skinnet blev så otroligt krispigt och gott och köttet var ljuvligt mört. MUMS!
Uppdatering, dagens mat från Min Mat:
Då jag ska undvika salt, undrade jag verkligen hur det skulle bli. Jag smorde 1 form med smör, lade i kycklingbitarna (inte frysta, utan köpte ofrysta). Strödde på lite oregano och timjan, lade en klick smör på varje kycklingbit och så in i ungen en 25-30minuter i 225 grader.
Gjorde sen currysås på spadet m hj a smör och grädde och serverade med gul snäckpaprika.
Det blev så gott! Sonen, som brukar älska den förkryddade frysta varianten sa flera gånger: "Mamma, detta är den bästa kycklingen jag ätit! Den är så...soft" *lilla bubben, jag skäms verkligen när jag tänker vilken mat han är uppväxt med innan LCHF*
Skinnet blev så otroligt krispigt och gott och köttet var ljuvligt mört. MUMS!
Uppdatering, dagens mat från Min Mat:
| Energi kcal: | 1830,55 | Energi kJ: | 7655,55 | ||
| Proteiner: | 102,78 | Fiber: | 2,25 | ||
| Kolhydrater: | 11,84 | Vatten: | 442,30 | ||
| Alkohol: | 0,00 | ||||
| Fetter: | |||||
| Fett: | 153,64 | Kolesterol: | 1353,30 | ||
| E-mättade: | 31,76 | Mättade: | 88,03 | ||
| F-mättade: | 5,77 | ||||
| Vitaminer: | |||||
| A: | 1031,25 | B1: | 0,72 | ||
| B2: | 1,74 | B3: | 26,27 | ||
| B6: | 2,20 | B9: | 212,70 | ||
| B12: | 6,03 | C: | 153,75 | ||
| D: | 6,76 | E: | 8,32 | ||
| Mineraler: | |||||
| Fosfor: | 1219,65 | Järn: | 9,20 | ||
| Kalcium: | 392,45 | Kalium: | 1270,25 | ||
| Magnesium: | 121,25 | Natrium: | 1014,55 | ||
| Selen: | 87,83 | Zink: | 7,96 | ||
| 5Gram finncrisp 10Gram Smör 80% fett 30Gram Ost hårdost 26% fett 75Gram Vispgrädde Svensk 36% 150Gram Kycklingbröst m skinn 75Gram Paprika gul 25Gram Smör 80% fett 75Gram Vispgrädde Svensk 36% 180Gram Ägg rått 15Gram Smör 80% fett 100Gram Biff ryggbiff nöt stekt 15Gram Smör 80% fett 60Gram Ägg rått  | |||||
2 comments:
ååh va gott detta ser ut o vara!
ska testa detta!
kolla gärna min blogg om du vill för goda recept!
http://modell-lchf.blogspot.com
Tack för middagen! Supergott!
Jag skippade dock curryn i såsen å fortsatte med samma kryddning som till kycklingen. Sonen (fem år gammal) satt å åt sås med sked!!
Post a Comment