Thursday, July 3, 2008

Been There, Done That, Won't Do It Again...

Ok, botten nåddes väldigt lätt kan jag säga. Hur dum man får vara är osagt, men faktum är att jag satte i mig ungefär 200g av ovanstående på flyget till Edinburgh förra lördagen. De första 4-5st var jättegoda. Sen ville jag verkligen inte ha mer. Men satte ändå i mig. Fick halsbränna på nolltid, men så fort den lagt sig var jag ner i påsen igen. I bilen bad jag maken köpa skinka och nån vitlöksost på macken, men inget fanns där och han köpte urläbbiga sockriga kakor till sig och barnen och i ett obevakat ögonblick (jag skäms att säga det, men det var när dottern sov och maken tog sonen till toaletten) så knödde jag i mig tre.

HUJEDAMIG vad jag blev dålig. Magsjuk i 2 dagar och en bihåleinflammation som inte var av den här världen.

Jag har nog vetat att jag var tvungen att testa botten nån gång. Har varit frustrerad av viktminskning som inte riktigt infunnit sig och har helt enkelt glömt av hur dåligt jag mådde innan LCHF. Den här bihåleinflammationen som blommade upp klarade jag i alla fall av smärtan av, det gick ju inte, innan LCHF när den var konstant och hemsk, nu visste jag att jag kunde ta mig ur det igen.

Så, jag tror inte att jag kommer prova på godissvullning igen. På ett bra tag. Påminn mig om jag blir sugen.

Veckan från hell, har det alltså varit, började redan dagen efter godiset och kakorna att äta rätt igen, men nu, 5 dagar senare är jag fortfarande lite svullen i kroppen, bihålan e dock bättre, fast det blir nog några värktabletter till natten. Migränen är här också, tack vare dikesrenen fixade jag inte de 29grader som mötte oss tillbaka i Sverige.

Jag gissar att det kommer ta ytterligare nån vecka med strikt kost och huvudvärk innan jag e helt på banan igen. Jag har inte vägt mig än, men ska göra det i morgon och tror att jag kan se mig i stjärnorna efter de 8.3kg som glatt lyst i högerspalten. Ska justera siffrorna i morgon, vill inte "jobba ikapp" utan att skriva om det gått ner, så i morgon är nog viktminskningsminskningen ett faktum.

Nu är dottern i alla fall lagd och maken och sonen är ute och fiskar krabbor. Njuter av att vara i Sverige ett tag igen.

3 comments:

Dessi said...

Du är inte ensam! Ikväll köpte jag och H en godispåse som vi satte i oss på en gång. Första halvåret med LCHF gick som en dans, och snedstegen kunde räknas på en hand. I år har det gått betydligt sämre. Jag tror att det är som du säger, att man efter en tid glömmer bort hur dåligt man mådde innan kostomläggningen. Vispad grädde med lite sötningsmedel i brukar stilla sötsuget, men idag hade jag ingen grädde hemma. Dumt!

Har du några andra tips är det välkommet! :)

Kramar
/Dessi
www.dessi.se

Tina said...

Ja, man lär sig av erfarenhet och misstag;)Kämpa på nu för att komma på banan igen, så att du börjar att må bättre...
Kram Tina

Mia said...

dessi: Jag brukar köra med hallon och grädde på kvällen. Innan mitt totala nederlag trodde jag att hallon med grädde var lite fusk, men jag har ju gått ner när jag ätit det och t o m mått bra, så det ska jag nog dra till med var och varannan dag för godis ska jag INTE röra igen.

Tills dumheten vinner igen, vill säga..

Tina: Tack! Jag är ju inne på dag 7 sen mitt snedsteg och igår mådde jag jättedåligt, men idag verkar det lätta. Sååå skönt!! Tack för pepp! Det betyder massor.