Friday, November 12, 2010

Dags igen!

Liten 7 manader
Vårt liv berikat: Liten, 7 månader idag

*HJÄLP* Vad länge sen jag skrev. Vad har hänt sedan sist?

Jo:

Jag blev gravid på stört när vi försökte, hade en minst sagt jobbig graviditet, Lilleman föddes 3veckor för tidigt med kejsarsnitt och fick ligga på neo 1 vecka innan vi fick åka hem. Väl hemma brast min blindtarm när liten var 5veckor, så det var en turbulent start. Skriver mer om detta i en annan post.

Idag är han 7 månader och jag ställde mig på vågen igår. GAHHHHHHHH! Jag vägde mer än jag någonsin gjort. Fyyyyy vad knäckande. Jag som gått NER trots gottigotti och sen lite, lite uppåt sista månaderna, men sista 2 månaderna har kroppen tokskuttat upp 10kg.

Något nedstämd i 1 dygn och nu är jag på banan igen. Dags att skärpa till sig. Hur dum får man vara? Äter man massa fel, så går man upp i vikt.

Nu är det bara LCHF som gäller. (jag har ätit rätt så fett, men blandat in kolhydrater i leken, de har nog smugit sig på mer och mer skulle man kunna säga).

När jag åt strikt LCHF 2008-2009 rörde jag inte en brödbit på 1.5år, ingen kaka ingen pasta eller potatis. Jag kommer inte vara så strikt nu. Jag helammar ännu och är uppe på nätterna och gör detsamma, så jag tar det som det kommer. Måste orka med vardagen, här finns inga "oj, vad jag är trött jag tror jag går och lägger mig lite"-stunder som fanns då. ;)

Så:

Igår var första dagen. Det gick fint. Kände mig inte trött, ingen huvudvärk, lite ... avdankad bara. Lite "inte glad*. Inatt var jag urpigg och hade svårt att sova (jag som somnat i vilken situation som helst sista halvåret) och idag ångrar jag koppen kaffe i morse. Får nog ta lite kolhydrataer till lunch, kanske i form av broccoli.

En lättnad att ha kommit igång igen!

3 comments:

Pillargontanten said...

Välkommen tillbaka!!

Mia said...

Tack! :)

Tess said...

Hej!
Hittade hit av en slump... Försöker själv bli av med alldeles för månnga extrakilon med hjälp av lchf. Har minskat i centimetrar men inte så mycket på vågen. Men har inte varit supernoga den sista tiden. Min karäktär är nog inte den bästa ;-) Har du några supertips så tas dessa emot med glädje!

/Tess