Wednesday, February 18, 2009

Stort steg med skolan

Bus i blick
London överraskade med 15cm snö förra veckan

Har varit otroligt låg ett tag. Det var kanske väl behövligt för jag känner att jag hunnit klura ut lite saker som jag gått och funderat på. Det är ju aldrig kul att deppa, men den här svackan var nog behövlig. Jag känner mig mer sansad och klar i mina tankar över var mitt liv är för tillfället. Allt känns inte kul än, men jag är på väg upp igen. :)

1000 tack för alla fina kommentarer, jag ska ta mig tid att svara i lugn och ro, men nu ville jag bara berätta vad som har hänt på sonens skolfront. Jag började ju äta LCHF i april förra året och i juni började jag så smått dra ner på barnens kolhydrater och i juli åt enbart ekologiskt, högfettsprodukter, low carb, men inga restriktioner på grönsaker. Sonen som haft mycket ont i magen i hela sitt liv blev jättebra. Nu i januari började sonen skolan igen och jag pratade med bamba och fröken om hans mathållning. De har inte riktigt smör i skolan, inte heller fullfetsmjölk och lagar maten med margarin. Jag sa till dem att så länge han höll ner sina kolhydrater, så kunde vi testa och se hur han skulle må (jag visste att det inte skulle gå så bra, men det kändes ändå som den rätta vägen att gå). Redan efter någon vecka förstod jag att han reagerade med magen på kolhydraterna då han började reagera på en ekologisk majonäs som vi haft hemma (han är allergisk mot tomat, citrusfruskter etc och överkänslig mot andra grejer. Dessa "andra grejer" har han kunnat äta då och då när han gått på LCHF), så redan då förstod jag och maken att det nog inte skulle gå så bra. Sonen har fått hemmagjorda köttbullar och fet yogurt till frukost och hållt sig mätt. Skolan har haft frukt till rasterna och jag har låtit honom äta de han kan, om han vill, men bara eftermiddagsrasten, inte förmiddagen. Han har sagt "Mamma, jag var inte ens hungrig när det är lunch" då han ätit en stadig frukost. Lunchen och frukten på eftermiddagen har dock gjort honom superhungrig när jag väl hämtar honom vid 3tiden.

I alla fall, idag pratade jag med fröken och berättade att vi hade bestämt oss för att skicka med mat till skolan och hon var jättepositiv. Hon skulle själv prata med bamba och sen ha sonens mat i ett kylskåp och värma den åt honom och jag är sååååå lättad!! Äntligen kan vi gå tillbaka till LCHF hela familjen på heltid. Han har bara ätit "blandat" i 1.5månad, men det har verkligen märkts på honom och jag är så jättenöjd att jag ska få ge honom enbart ekologisk högfettsmat igen!!

Ville bara dela med mig av detta. I två dagar till ska han äta skolmaten och sen är det 1 veckas lov och efter det ska vi börja med matlådor! Det är ju något som jag skulle fasat över för något år sen, men nu är jag så inne i matlagningen så det ska bara bli kul och lite utmanande. Jag lovar att rapportera om mina matlådor om jag hittar på något extra kul att skicka med honom.

Det roliga är att sonen varit så jätteimpad av maten i skolan och pratat om all god pasta och sånt. När jag berättade att jag skulle börja skicka med mat trodde jag att han skulle tjosta över det, men han blev jätteglad och nästan lite lättad och ville helst börja redan i morgon. :)

5 comments:

Good Girl said...

vad underbart trevlig blogg du har!
Kolla gärna in hos mig, min blogg är splitter ny, endast en dag ung.

Dessi said...

Vilka underbara nyheter! Härligt när det går framåt. Grattis eller vad jag ska säga :D

Ska bli spännande att följa matlådorna!

Anonymous said...

Grattis! Bamba och skolpersonal brukar vara stockonservativa och att få igenom att barnen får matlåda med sig men också att den innehåller FETT. Här i Sundsvall har skolorna lättprodukter och tyvärr är sonen indoktrinerad av "näringsexpertern" inom kommunen så han pikar mig för att jag äter LCHF och han vill absolut inte äta "min diet".

Lycka till i fortsättningen. Själv har jag tappat några kilo och mår bättre av LCHF, mamma har gått ner från 70 enheter insulin till 10, tappat flera kilo och blivit rörligare (hon är 85 år). Brorsan som har haft problem med hjärtat och blodtrycket har kommit i balans ....

Anna-Cathrina said...

Så jättebra att du kan skicka med sonen matlådor till skolan. Jag skulle vilja göra det till mina barn också men de tycker själva att det är jobbigt att behöva äta annorlunda än de andra.

Garlica said...

Oh, vad roligt att höra att det gick att ordna det så bra för din pojke.
lycka till i fortsättningen!

http://metrobloggen.se/Garlica