Thursday, March 5, 2009

Turbospeed pa matlagningen

Abstract
Promenerade i solnedgangen harom kvallen

Hoppas att ni har haft en bra vecka hittills. Jag har varit helt koncentrerad pa sonens LCHF-matlador och sa har har den sett ut hittills *ursakta mina pricklosa inlagg, jag har bytt dator och ska installera svenskt skrivbord, men tills dess blir det pricklost*:

Mandag: Kottfars-ragu med riven ost.
Tisdag: Kottbullar *gjorda pa kottfars, agg, salt, peppar och gradde*, morotsslantar, riven mozarellaost och majs.
Onsdag: Ungslax med smor och majs
Torsdag: Ungsstekt kyckling *med ortkryddor* med riven Cheddarost och currysas ovanpa.
Fredag: I morgon blir det taco. De andra barnen ska ata enchiladas och da tankte jag att en taco-kottfars, ett majs-tacobrod och gronsaker och rora kan vara kul fredagsmat for sonen. (han brukar tycka att det ar roligt att rulla ihop tacowrappen, men sen brukar han mest ata innehallet anda.

Sjalv har jag borjat bli valdigt motiverad pa att tappa kilon till sommaren. Jag har varit sa koncentrerad pa att "ma bra", dvs inte ha inflammation i kroppen att jag helt tappat bort det dar med vikten. Jag ater verkligen valdigt lite kolhydrater, men mangderna stammer uppenbarligen inte da jag inte tappar ett gram!! Sa nu tankte jag strama till det ALLA dagar i veckan. De dar forbaskade graddsaserna, lurar fortfarande pa min tallrik nagra kvallar i veckan...

Dessutom kom jag pa haromdagen att jag helt uteslutit agg ur kosten pa sista tiden, vet inte varfor, sa i morse at jag 3 agg med smor till frukost. Till lunch stekte jag en kottbit och nar jag val satte mig med den, bara stirrade jag pa den och det gick bara inte. Vad AR detta, tankte jag, slangde kottbiten i soporna och gick och tog ett gravtest med en gang *haha*, men icke sa nicke, ingen bebbe pa tapeten har. *mensen ar dock jatteforsenad och det brukar inte handa mig, men, men...*

Sa nu blir det mer agg for min del och sa ska jag plocka upp Min Mat igen, sa jag kan kolla proportionerna igen. Skriver mer om det i morgon for er som inte vet vad det ar.

Nu SKA jag ga ner i vikt!

6 comments:

krylbo said...

Gud så duktigt med matlådor till sonen!
Bara en sak som jag "reagerade" på: Tänk på att majs inte är så nyttigt att äta för ofta.

Mia said...

krylbo: Tack for input. Det stammer med majs, att det innehaller mer kolhydrater.

Sjalv ater jag inte majs, men nar det galler barnen har jag inga restriktioner pa gronsaker, de ater t ex morotter, medan jag sjalv inte gor det. Sonen ater LCHF for att halla sig frisk och allergierna i schack, sa han behover ingen strikt niva.

TheKitchenslut said...

Åh, jag blir så himla inspirerad när jag läser om er LCHF:are! =D Det verkar såå gott och bra. Jag skulle må så mkt bättre utan kolhydrater, då jag jämt sväller upp och ser ut som en liten tjockis efter jag ätit *hihi* Jag har funderat på LCHF, som säkert skulle vara som "medicin" för magen typ, men kruxet är ju att jag VIIIIILL fortfarande få mina lilla fika ibland. Vet du hur sånt funkar, alltså att äta mestadels LCHF, men att smyga in kolhydrater iblaaaand. Kan det funka eller är det big no no?

Katrin said...

Hejsan!
Jag har just hittat hit via en god vän som också äter LCHF. Själv äter jag allt och är nyfiken på allt:)
Du verkar ha en jättefin blogg och jag kommer alldeles säkert tillbaka. Jag har några undringar bara:
Jag läste ditt grädd-inlägg längre ner här och undrar om laktosfria mejeriprodukter kan vara ett alternativ?
Sedan har jag nosat på ett par av dina recept och undrar vad chokladpulver är? Är det samma sak som kakao?
mvh Katrin

Mia said...

the Kitchen slut: Overlag ar det battre att minska pa kolhydraterna an att strunta i en minskning alls, men om man ar kolhydratskanslig *dvs har sug efter kolhydrater* sa kan det vara jobbigt att ga "on och off", likasa om man lider av migran, eller inflammation i kroppen, da ar det ocksa battre att halla en jamn lag niva.

Men min make, som varken ar kolhydratskanslig eller har nagra som helst halsoproblem (mer an att kanna sig trott och stressad), kan har gatt lite fram och tillbaka under det har aret som jag atit sa har (han har dock kommit fram till att han trivs bast med ett lagt kolhydratsintag)

Mia said...

katrin: Tack for tipset, det var nagon annan som namnde laktosfritt och jag ska kika mer pa det om det kan vara nagot for mig, atminstone under viktnedgang, annars gar jag inte upp om jag dricker gradde och vanlig mjolk, jag bara bara inte ner..

Ang. chokladpulver, ja jag har haft vanlig osotad kakao.

Vad roligt att du har hittat hit! :)