Tuesday, November 30, 2010

1a adventsresultat

Candlelight
Mina fina zinkhus, som jag köpte för 2år sen.

Hur har det gått nu då?

Jag klarade ungefär 5 dagar på fakirig (dvs superstrikt) LCHF och sen tog det stopp. Jag var jättematt, yr och tappade livslusten helt och hållet. Bebis utvecklas massor nu, han brukar reagera så att han är vill ha mycket närhet, gärna nattetid då storasyskon inte stökar runt och han få ha mamma för sig själv...

Men jag LCHF-ar ändå, men i lite mildare grad. Tillåter mig en knäckemacka med massor av smör och prickig korv och ost till frukost, rotfrukter till söndagssteken och jag norpade t o m lite av en kladdkaka förra veckan...! ;) Vid huvudvärk har jag även tagit en halv Coca cola med min paracetamol-kodein, då migränmedicin är att glömma med ammande bebis.

Har ändå känt att kroppen minskat, känt mig pigg och lätt och avsvullen. Resultat efter lite mer än 2 veckor:

-4.7kg!

Nu är en sådan nedgång självklart inget man ska eftersträva som ammande, men då det var ett startskott och jag gick upp en massa strax innan jag började, så är jag inte orolig. Det var nog mest vätska.

Så man kan väl säga att det rullar på. Jag har också blivit alldeles slät i hyn, vilket känns underbart. Jag är trött som ett ägg av all nattamning, men jag ser i alla fall väldigt pigg och fräsch ut! ;)

Hoppas att ni hade en fin första advent, vi hade inte en endaste adventsljusstake eller stjärna hemma och då vi inte är bortskämda med såna produkter i våra affärer häromkring, så blev jag superglad igår då maken hittade en Clas Ohlsson-affär som han åkte förbi och kom hem med en massa pynt, så i eftermiddag ska vi fixa fint i våra fönster här.

5 comments:

Karoleen said...

Oj, 4.7 kg är ju massor - gratulerar! Hoppas det går bra i fortsättningen!

Bonnfrua said...

Hej!
Hittade hit via din kommentar hos mig!
Är det ok om jag länkar till dig? Jag själv har försökt gå över till LCHF och med hjälp av den tappat sammanlagt ca 10 kg sedan i februari, men rätt vad det är trillar jag dit igen. Saffran är en riktig förrädare nu till jul!
Lycka till med din viktresa!

Mia said...

Tack Karoleen!

Bonnfrua: Grattis till viktnedgången. Visst får du det! :) Jag ekänner att jag inte har all motivation nu såhär innan jul, men helt åt skogen går det inte heller... ;)

Lycka till! :)

Tommy said...

De 2 första veckorna tappar man 1-4 kg vatten beroende på hur stor man är, så bli inte skrämd av att det gått så fort. Samt bli inte omotiverad när du börjar gå ner mindre i vikt per vecka, tänk på att efter de första 2 är det bara fett du tappar. Och om viktminskningen stannar av ska du börja hålla koll på dina mått istället =) Lycka till

Anonymous said...

vad duktig du är =)
Jag ammar oxå och LCHFar. Har en son på 8 veckor =)
Kul att hämta inspiration från någon annan )=

www.julles.bloggspace.se