Wednesday, June 10, 2009

Tillbaka efter några röriga veckor

Photobucket
En god somrig efterrätt, om man ska slå på stort, (som jag gjorde i helgen):
Några hallon, björnbär och en klick creme fraiche.

Alltså, rörigare vår än den här får man leta efter. Allt händer och timmarna på dygnet räcker inte till! Idag är dock dagens skolutflykt inställd, så jag har lite tid över. På fredag är det skolavslutning och efter det känns det som fokus kommer att bli på mat och därav mer att berätta här inne.

Jag har fastnat i lax och köttfärssås-träsket. Det är ungefär det enda vi ätit i några veckor. Lax i ugnen med smör och balsaminvinägersalladtill, eller köttfärssås varvat med riven mozzarella. Och så äggen såklart. Scrambled eggs till frukost.

Det har gett resultat och vågen visade igår morse på -12kg! Det var ett skutt nedåt på 1.2kg, nu känns det som det kommer hända saker här i sommar.

1000 tack för alla kommentarer, jag har sett några kommentarer om hur man egentligen gör när det är svårt att gå ner i vikt med LCHF. Lovar att jag ska skriva lite om det.

I helgen njöt jag av ovan efterrätt. Det behöver ju inte vara så krångligt om man ska få till en lchf efterrätt. Jag tog några färska hallon, 2 bamsiga björnbär och en klick creme fraiche som avnjöts med en kopp kaffe. Men jag fick påminna mig dagen därpå att det inte är något jag kan moffa i mig varje dag om jag vill gå ner i vikt.

5 comments:

Anonymous said...

12 kg wow grattis! Hur länge tog det?
Jättebra blog du har; allt ser mumsigt ut!

Mia said...

Hej! Det har gått över 1 år sedan jag började med LCHF. Första 5 månaderna gick jag ner 9kg ganska snabbt och sen ökade jag på mitt kolhydratsintag (väldigt lite i och för sig) och då stannade kurvan av. Nu i vår tog jag tag i det igen och nu har jag tappat ytterligare 3.5kg.

Tack för att du tittade förbi. :)

Emma Stawåsen said...

gud va gott, =) tycker också det e väldigt smarrigt med bara lite vispgrädde, cream fraiche eller turkisk yoghurt och bär=)
mumma!
jag har förresten bytt namn på min blogg till: http://meracheese.blogspot.com

istället för modell-lchf.blogspot.com

så du kan ju ändra det i din länkning ; ) vore snällt! ha en fin dag.

Amelia said...

Hej! Först måste jag säga grattis till 12 kg! Det är ju suveränt!!!
För egen del är det intet nytt att rapportera på lchf fronten.

Tänkte kika in och säga hej och samtidigt passa på att önska glad midsommar! Jag har pausat i bloggandet som du märkt och spenderar allt mindre tid framför datorn just nu. Men jag kommer kanske tillbaks längre fram :) Hej så länge!

Suzan said...

åh så gott!