Friday, July 10, 2009

Ikväll SKA jag äta något gott!

Photobucket

Precis när jag tänker "wohoo, nu är jag igång igen" (med bloggandet), så *swosh* har det gått en vecka utan att jag ens hunnit med. Tiden rusar iväg och jag springer runt i ett litet hjul med barn, pyssel, studs på hoppmattan, hushållning i hus med 1000 leksaker, hundvalp samt kattunge och jobb. Hur som, har inte alls mått bra sista veckan, blev så otroligt stel i musklerna i helgen. Jag var övertygad om att vi åt samma magnesium som vanligt *jag kunde ju tittat på burken, men vi har ju haft samma sort i evigheter nu, så det slog mig inte och den såg ju likadan ut*. I helgen blev det så illa att jag fick lägga mig i ett jättevarmt bad, ändå släppte inte stelheten. Igår upptäckte jag varför.

När jag drar ner kolhydraterna riktigt ordentligt brukar jag behöva ta 1200-1400mg magnesium per dag och de tabletterna som vi hade var kalsium-magnesium-tabletter och innehåll motsvarande 300mg magnesium per dag. *hua*!! Blev i och för sig glad när jag upptäckte det och sen igår kväll är jag på rätt dos igen.

Ikväll är det dessutom lite lyxkväll. Har varit så enormt sugen på något gott. Alltså inte sockersugen, det suget finns inte längre hos mig, men jag känner för att bulla upp med något gott och sitta och njuta av vid tvn. Vi äter alltid middag och sen inget mer, någon gång bär och yogurt på kvällen, men på sistone har jag längtat efter att äta något gott, alltså bara njutningen av att äta något annat än lax, köttfärssås, köttbit etc etc, så ikväll ska jag göra chokladmoussetårtan, det ser jag verkligen fram emot!!

4 comments:

Åsa said...

Härligt, det gör du rätt i! Smaklig måltid! Kram och trevlig helg önskar Åsa i Norrköping

Mikaela Mars said...

Aha, spännande att u tar extra magnesium, försvinner det med vissa kolhydrater eller hämmar fett upptaget eller liknande? Jag undrar av anledningen att jag haft kramp i muskler både nattetid och vid träning sedan jag började, och har blivit helt bra från det med magnesiumtillskott!

Mia said...

Åsa: Tack!

Mikaela Mars: Som jag har förstått det, så binds magnesiumet i kroppen av vätska och när du drar ner kolhydraterna så tappar du vätska och då behövs det fyllas på. Till skillnad mot andra vitaminer och mineraler, så kan man inte få i sig för mycket magnesium i kroppen utan ev överskott sköljs ut. Däremot kan det ha en laxerande effekt, så ta det lugnt och testa dig fram.

Heléne said...

Åh, norpar din sida till min direkt :-)

Kram/Heléne