Saturday, July 18, 2009

Vågade mig på vågen i morse

Photobucket
Älskade Sverige

Det var blandade känslor i morse. Vi fick ta beslutet att ställa in vår juliresa till Sverige. Vi skulle firat dotterns 4årskalas, fiskat krabbor vid klipporna på bilden ovan, ätit gräddtårta med svenska jordgubbar, men hey.. det går nog att göra i augusti också.

Längtar som en tok till Sverige. Bara få ta sig ett dopp på favoritstranden. Sitta på favoritklippan med maken och se när barnen leker och skuttar omkring. Jag som skulle måla balkongen som maken och min pappa snickrade förra året, men nu får jag istället ta vår enda semestervecka till det, eller nu kanske barnen är stora nog att jag klarar att måla balkongen den veckan jag är själv med dem?..

Trots denna motgång, så är det svårt att deppa helt och hållet. Jag ställde mig nämligen på vågen i morse. Har inte vägt mig på någon månad och hade en period för 2 veckor sen då jag kände mig yberfluffig och tänkte *herregud, tänk om jag gått UPP 5kg eller något liknande*. Idag när jag ställde mig på vågen blundade jag nästan, men...

*YIIIIIIIIIIPPPPPPPPPPPPPPPPPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE*

-1.4kg!

Nu har jag gått ner 13.8kg, det kan man nääästan avrunda till 15 och väger jag -15kg, så känner jag vädringen på -20... ;)

Så håll igen på kolhydraterna, även om det går seeeegt ibland, så går det sakta, men säkert ner!

8 comments:

Milla said...

Hej!
hittade hit när jag satt och surfade runt lite på lchf choklad mousse :)
Och jag gillade din sida :)
Och du hade en del goda recept oxå.Tycker det kan vara svårt att komma på vad man ska äta i bland.
Jag går efter denna metoden oxå och lite av GI tycker ändå att de går lite hand i hand. Bortsett från att man får äta lite mer kolhydrater i GI då. Men jag känner att jag skulle kunna vara utan kollisarna,så kanske att lchf passar mig bättre.
Men tyvärr så går det ju super trögt med viktnedgång :( Nu har jag ju haft ett upperhåll med lchf,men har nu igen tagit tag i detta.
Om det är ok så länkar jag gärna till dig så jag hittar hit igen,hoppas detta är ok?
Camilla

Åsa said...

Grattis, grattis, grattis!! Jag kommer definitivt blunda i morgon när jag ställer mig på vågen efter en hela veckas glassfrosseri mm..
Men jag är glad för din skull! Kram Åsa i Norrköping.
Ps, återigen, vilka vackra bilder!!

Anette said...

Hittade hit när jag googlade för att se om jag kunde hitta några nya LCHF-bloggar. Och här var ju du :)
Bokmärker och återkommer snart igen - fanns en hel del att läsa här!
Kul!
Och självklart...snart är du nere på -20! :)

Mia said...

Milla: Hej! Om man inte trycker ner kolhydraterna tillräckligt, så kan det vara svårt att gå ner i vikt. Jag hade en period från september förra året till april i år då jag helt enkelt hade med lite för mycket kolhydrater och jag gick inte ner ett smack, men inte heller upp. Men jag har ju en ordentlig övervikt och det spelar ju också in. Har du inte mycket övervikt och dessutom ätit fettsnålt länge, så kan det ta låång tid för kroppen att ställa om sig.

Mia said...

Åsa: Tack, tack!! Hoppas vågbesöket var "negativt", fast i postiv bemärkelse! ;)

Mia said...

Anette: Ja, jag har kommit igång igen med mitt bloggande, hua vad segt det var ett tag. :) Välkommen tillbaka, jag ska lägga till din länk också, så jag kan se hur det går för dig.

KeennaS said...

Grattis till dig =)

Lene-Therese said...

Hur länge har du hållt på med denna kosten? Hur mycket går du ner i veckan ungefär?

Kram