Wednesday, December 10, 2008

Adventstripp och smör i kaffet

Photobucket

I Söndags var vi iväg till en herrgård inte så långt hemifrån. Det var overkligt härligt väder, London bjöd på krispigt väder, det var t o m is på sjön i parken vi besökte!

Det är så härligt med kallt och krispigt väder, man får en sån julkänsla. Hur går det för er bland alla julförberedelser? Jag, som hade tänkt jag skulle testa en massa roliga recept här på bloggen, känner att jag just nu mår bäst om jag är superstrikt och så får det bli ett litet tag till.

I Söndags drabbades jag dock av Glöggsjuka. Maken fick för sig att värma lite glögg till sig och jag blev sååå sugen. Fy vad sur jag var, precis hela kvällen. Men jag tog ingenting. Nu är det glöggvärmningsförbud hos oss! :)

Dock har jag börjat med en smörklick i kaffet. För den oinvigde låter det säkert inte alls speciellt lockande. Jag har ju läst inne på KiF om att ha kokosfett i kaffet för att få fart på viktminskningen, men i brist på kokosfett (hade inget hemma), så tog jag för någon vecka sen en klick smör i och jag tyckte att det var riktigt gott! Nu dricker jag således 1 kopp kaffe med 1 liten klick smör i och en skvätt grädde i till frukost och jag håller mig otroligt mätt länge.

Jag tror det är därför min viktminskning har kickat igång igen. (Ska tillägga att jag inte ens kunde ha grädde i kaffet när jag började med LCHF, så om det låter underligt och du är ny med LCHF, låt kroppen och smaklökarna vänja sig vid fettet innan du mölar ner det i kaffet, men det kan vara värt att prova?

4 comments:

Cissi said...

det låter väldigt konstigt tycker jag. men jag har iaf börjat äta smör på mina ägg efter jag läst det hos dig. jag har ju lyckats gå ner 10 kg med GI och efter jul och nyår ska jag se om jag kan gå ner lite till. kanske ska läsa lite om LCHF

Mia said...

*fniss* Ja, inte ser det speciellt gott ut heller, men smakar gott och funkar jättebra för mig. Jag får dricka kaffe i mysbelysning. ;)

Vad duktig du är som gått ner 10kg! Jag ska ta tag i det här med vikten nu (och inte efter jul), så det blir nån fart på mig också!

AnnaCathrina said...

Jag rekommenderar Glüweihn(osäker på stavningen)som funkar bra istället för glögg.
Jag brukar ha kokosfett i teet ibland. Funkar bra.

Lillie plein damour said...

Va, grädde i kaffet? hmm...