Tuesday, December 2, 2008

1 Advent och Julkalender!

1 Advent

Äntligen känns det som jag har lyckats vända på mitt dumma skov av förskylning, inflammation och feber. Har ätit strikt LCHF kost i flera dagar nu (t o m smör i kaffet istället för grädde) och känner mig lätt i kroppen igen.

Har ni firat 1:a advent? Jag klappar mig själv lite på axeln i år, för detta är nog första gången som vi haft ljusstaken tänd på 1a advent och lite pynt uppe. På 1:a advent provade jag mig på att göra en god grej. Den blev dock sådär halvgod (hrmf!), så jag ska fila lite på receptet och sen lägga ut den här om jag lyckas.

Igår var det dessutom högtidsdagen nr 1 då man har barn: Julkalendern. Förra året försökte vi oss på att se En Riktig Jul över svt:s websändning, men det gick inget vidare. Hela konceptet var ganska nytt och med en massa människor som loggade på gjorde att det hackade och hade sig.

Så i år har vi införskaffat En Riktig Jul samt Sunes Jul. Så vi bänkade oss högtidligt igår, mysljus på, hela familjen i soffan och tittade på julkalendern. Dottern bjöd på dagens skratt, när vi satte på Sune-filmen och hon fick syn på honom (Sune) i röd stickad tröja instoppad i byxorna, så utbrast hon:

"Titta! Däl e pappa, näl han va liten..." *fniss*

Tags:

4 comments:

Amelia said...

Sunes Jul är ju så himla rolig! Vi har Trolltider här hemma, har ni sett den? Den rekommenderas annars!

Mia said...

Ja, Trolltider är fin.

Men Sune, med sina kärleksbekymmer är en hit hos vår 6åring här hemma! :)

Han har haft lite funderingar om varför han är så "tjejkär" och nu fick han ju bekräftelse när han såg på Sune. Fniss, min lilla tjejtjusare.

Solvarm said...

Hej Mia!

Ja det är mysigt när man kan sitta och gossa i soffan och kolla på kalendern.

Jag vill bara berätta för dej att nu har jag lagt ut receptet på Brynost och Äggost i min blogg

http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

Ha det Gott!

Solvarma Irene

Annah said...

Gud, så mysigt det lät! Här spenderades första advent med mig och pojkvännen i varsin del av soffan, snörvlandes och hostandes. I mitten låg hunden och sov. ;-)