Thursday, November 27, 2008

Förgyll en gammal dams dag idag!


Min söta 89-åriga farmor

Läste precis en jättebra artikel i Aftonbladet. En 28årig tjej har traskat runt i Göteborg under 1 dag, utklädd (och uppsminkad) till en 82årig dam. Hennes artikel gick rätt in i hjärtat på mig!

Jag vet inte om det är för att jag jobbat inom äldrevården eller för att jag helt enkelt har mycket "tant-virke" i mig, som gör att jag sällan går till affären utan att en liten äldre dam trippar fram till mig och frågar om jag kan hitta det eller det, eller om jag kan läsa på något paket vad som står.

Min söta farmor, på bilden är en riktig krutdam, hon är 89år och jag är extra glad över den här bilden då hon tycker hemskt illa om att vara med på bild, men så blev hon sådär jättejätteglad i somras då sonen gjorde en pärlkyckling till henne *som sonen frustrerat påtalar, hon håller den uppochner*. Men det ger ju bara bilden ännu mer charm. Och man kan se buset i hennes blick...

Så jag slår ett slag för alla söta damer ute på stan idag. Gör en liten dam glad, ge henne en hjälpande hand, hälsa när du går förbi eller bara skicka iväg ett litet leende.

Klicka här för att läsa artikeln.

Tillägg: Cissis kommentar fick mig att tänka på en sak som hände härom veckan. Maken och sonen gick till affären. Sonen var sprudlande glad, som alltid när han får gå iväg på äventyr med pappa. När de kom in i butiken och stod och valde bland hyllorna, så ser maken hur en äldre man bara står och stirrar rakt in i hyllan och ler. Maken håller ett öga på honom och undrar lite för sig själv om han borde gå fram och fråga hur det är fatt.

Men så vänder sig farbrorn om och utbrister (på engelska): "Så underbart att höra hans glädje. Jag förstår inte ett ord av vad han säger *sonen babblade på på svenska*, men det är som musik för mig och jag står bara här och njuter."

Maken är fortfarande helt rörd över denna rara man.

10 comments:

Cissi said...

Åh så fantastisk! Vilken farmor! Det behövs lite för att förgylla en liten tants dag. Sophie brukar vara duktig på att få tanter att skratta och det är så kul att se.

Mia said...

Cissi: Din kommentar fick mig att tänka på en sak som hände härom veckan, så jag har gjort ett tillägg i min post.

Marianne said...

Åh. Hon ser precis ut som en farmor ska se ut. Jag tror att jag har fögyllt en gammal dams dag i dag. Jag har pratat länge med min 79-åriga mamma.

Martin Henriksson said...

Vackert skrivet. Tur att det finns folk som dig i dagens samhälle. Hammnade på din blogg då jag skälv tog och skrev om denna artikel. Jag vet att det finns dom som inte finns med oss längre som tittar på oss med stolthet för att vi är dom vi är och står för våra värderingar, Tack för ett bra inlägg och fortsätt vara dig själv du behövs i samhället annars dör det.

Anonymous said...

Hej och tack för besöket hos mig, innan jag skrev en förklaring:

Eftersom jag var sjuk förra veckan och inte orkade träna linedance nå´t särskilt har jag gjort det den här veckan. Lite nu och då har jag tragglat de två danser jag ska tävla i på lördag i Skövde. Det är mest på skoj, men jag vill ju gärna åtminstone kunna stegen rät

MrsW said...

Du skriver så fint - jag sitter och blir helt tårögd över hur din son gladde den gamle farbrorn, åh. Har läst artikeln också, och sänder många varma tankar till mina far- och morföräldrar som tyvärr inte längre finns i livet.
Min mormor var en riktigt söt liten tant hon också, precis som din farmor!

a-k said...

Jag läste också den artikeln för ett par dagar sedan och tyckte det var bedrövligt som många betedde sig. Att tuta på någon som går på ett övergångställe, fyy! Men det här testet utspelade sig i STOCKHOLM OCH INTE I GÖTEBORG. Kungsträdgården nämns och den ligger absolut inte i Göteborg. Jag inbillar mig att vi faktiskt är snällare och ställer upp för varandra här i Göteborg eller jag hoppas det iallafall.

Din Farmor är jättesöt! Det kan du hälsa henne.

Mia said...

*fniss* Åh, förlåt A-K, mina tankar var nog i Göteborg, då det är min hemstad. ;)

Anna-Cathrina said...

Underbart! Härligt att läsa ditt inlägg.

Carina said...

Precis som du så såg jag på tv om testet de gjorde.
Gräsligt att äldre har så låg status som de uppenbarligen har.
Lite förvånande för mig då jag verkligen inte alls har den känslan eller har ens anat det.
Snart är vi där själva med känslan av att dit vill i alla fall inte jag komma, vet också att jag inget kan göra åt åldrandet :-)
Nää låt oss ta bättre hand om våra gamlingar än vad vi gör idag!
Hälsar Carina