Wednesday, November 26, 2008

Här ska det striktas till!

Photobucket
Foto från en söt by, som jag besökte när jag var ute på jobb för 2veckor sen.

Nu får det vara nog helt enkelt. Efter min kolhydratsfrossa för 1.5vecka sen, så har det bara gått utför. Ja inte med mathållningen, den har väl varit lite halvslarvig bara, men först gick jag till tandläkaren för ett rot-jobb. 2 dagar senare hade så otroligt ont och gick till läkaren, hela käkbenet var inflammerat och efter 3 dagar på 2 olika penicillinkurer åkte jag på världens förskylning. Det intressanta är att maken också blivit förskyld och hela hösten upp till nu har vi klarat oss från förskylningar. Maken har varit den enda på jobbet som inte hostat, snörvlat och varit hemma med feber. Och vi har slarvat.

Inte så att vi suttit och ätit bakverk, precis, men lök har blivit en daglig lyx och mängden grädde har också ökat och den gröna broccolin har varit märkligt lik söta oranga morötter på sistone... Det blir ju inte bättre för att jag måste äta yogurt 3ggr per dag för pencillinets skull. (men för den skulle behöver jag ju inte nödvändigtvis öka på kolhydraterna på andra måltider...)

Jag deppade lite igår och kände att "varför är bara JAG så kolhydratskänslig", jag kände mig mer "dömd" att äta så här istället för glad och lycklig för att jag har hittat LCHF. Men då sa maken att han också känner skillnaden i kroppen nu när vi "slarvat lite sådär varje dag".

Så nu ska vi strikta till oss. Jag ska köpa cocosfett och se om jag kan ta det i kaffet istället för grädde åtminstone 3frukostar i veckan. Likaså ska jag försöka äta smör till maten istället för grädde. Det ska bli kul att se hur resultatet blir (jag vet ju hur fint det gick i somras när jag åt så).

Idag blir det ägg och smör till lunch. Lite sill också.

Middag blir det en bit entrecote med boursinost, eller smör. *Basta!*

2 comments:

Pain is just weakness leaving your body said...

Hej!
Lycka till , mitt kolhydrat intag går också både upp och ner =)
Ha det bra !!!

Mia said...

Åh, tack! Det är lättare än man tror att slarva med halvok grejer..