Friday, November 7, 2008

CT Scan

Inser att min blogg handlar mindre om LCHF och ser mer ut som en läkarjournal nuförtiden, men snart är alla undersökningar förhoppningsvis klara.

Idag var det i alla fall dags för en CT scan (eller vad kallar man det i Sverige, CAT can?) av huvudet för att se hur det står till med bihålorna. Jag blev lite förvirrad då jag kom in, för jag hade helt för mig att jag satt upp förra gången och det verkar skumt om jag skulle kommit ihåg så dåligt.

Hur som, så är CT scan att föredra framför MRI. MRI åker du in i ett rör och ligger där ett bra tag och jag är inte så bra på små utrymmen. Man lägger sig alltså på britsen och så åker man in i "ringen" med den del som ska röntgas, för min del då huvudet. Och så swishar det och något inne i ringen går runt, runt jättefort. Har man lite fantasi, eller har sett på för mycket science fiction, så får man nästan känslan att man är i en tidsmaskin och *snap* man kommer forslas bort till 1700-talet när som helst...

Jag kan ju lätt säga att "trasha bihålan" är inget jag gör i rödaste rappet igen, igår kväll hade jag så otroligt ont i min bihåla, samt ont i fogarna och benmusklerna, så jag bara låg och grät när vi skulle sova, trots att jag tog 2st 30mg codein/500mg paracetamol.

Intressant ändå att jag kan "styra" min inflammation i kroppen så. Det är inte direkt någon fråga om jag reagerar på kolhydrater eller inte. Hoppas dock på bättring snart, för det här är lite på gränsen vad jag klarar av. (2-3 dagar utan kolhydrater borde göra susen).

Jag har inte det minsta sug, allt jag längtar efter nuförtiden är min kaffe med grädde i på morgonen och min goda biff med broccoli på kvällen. ;)

Hoppas ni har en bra start på helgen, maken har av någon outgrundlig anledning skaffat hem "Vilse i Pannkakan", som han propsar på ska bli vår familje-fredagsunderhållning. Jag, som bara minns hur otroligt rädd jag var för "Stor-Potäten" har sagt till barnen att de inte får kolla på den själv och nu är hypen igång. Sonen tror att det är världens läskigaste film...*vi får se hur kul de tycker att det är, vi har Lilla Jönssonligan, som plan B*

Tags:

6 comments:

Amelia said...

Ush, din stackare! Hoppas att du snart blir bättre! Trevlig helg!

Gudrun said...

Är intresserad av LCHF och dess effekter på hälsan. Därför har tänkte jag göra en liten undersökning om detta. På http://kost-lchf.blogspot.com/ finns ett frågeformulär som jag hoppas så många som möjligt kan svara på. Detta enbart för att stilla min egen nyfikenhet. Tack!

Annah said...

Krya på dig! Själv fick jag ju göra en magnetröntgen när jag hade pancreatit, men det låter som om en CT är att föredra? Hoppas du har blivit bättre nu i alla fall! =)

Mia said...

amelia: Tids nog kommer de nog på vad som ligger bakom trycket. Det tog ca 2-3 dagar att repa mig från den här kolhydratseländet.

Gudrun: Vad spännande, jag har svarat din enkät.

Annah: Tack! MRI e verkligen ingen njutbar grej att göra, men det är ju smärtfritt och om jag ligger och blundar, så går det ok. Ska göra hjärtMRI nu på måndag.

marie said...

det ser läskigt ut.....jag gjorde något röntgen av mina lungor för några år sedan, man fick åka in i en tunnel, då kände jag mej liten på jorden.....

tallrotsmarie.blogg.se

Robert said...

Fast magnetresonans är ju bättre på så vis att det inte medför någon bestrålning alls. Men jag håller med dig, det där röret är inte alls kul att ligga i...