Thursday, November 6, 2008

24h blodtrycksmätning


Då har det varit en runda till hos läkarna. Jag träffade en jättebra cardiolog igår. Han var rätt förvånad att jag gått med högt blodtryck så länge och ingen gjort ett echo...nånting på mig, dvs ett UL av hjärtat. Så det gjorde han. Han sa att hjärtväggarna kan bli tjocka och stela, men mitt hjärta såg fint ut. Fick även ta på mig en sån där 24h blodtrycksmaskin igår, så det sista dygnet har jag försökt göra alla "normala" grejer som jag oftast inte klarar av. Jag har plockat leksaker i absurdum, tränat lite på wii för att inte tala om hur jag vaknade varje timme inatt när den skulle kolla trycket.

Men jag är glad för alla utredningar de gör. Jag kommer bli kallad till en MRI av hjärtat om någon vecka eller så.

Eftersom maken var ledig, knödde jag även in ENT-besök (öron näsa hals) på samma dag. Han såg inte alls att "bihålan hade kollapsat", dock hade den förra specialisten en sån där fiberoptik, dvs en lång sladd med en kamera längst fram då han kikade och den här hade bara en lång rak stång *aj*. I morgon blir det CT scan av huvudet för att se vad som pågår.

Jag, som var övertygad om att han direkt skulle se vad som var fel på mig (då han precis förstod vad jag pratade om förra gången), blev lite stressad efteråt och sen tog jag ett beslut. Jag ska trasha min bihåla fram till i morgon. Jag är ju väldigt icke inflammatorisk nuförtiden och minsta lilla LCHF-avsteg får inflammationen att blomma upp, så igår åt jag godis och idag har jag ätit 3st Milky Ways (usch, det var inte det minsta gott!) samt en croissant. Totala chocken för kroppen som inte ätit något liknande sen i mars!

Galet kanske kan tänkas, men jag har ju bihåleinflammation i tid och otid och jag vill inte att denna undersökning ska komma tillbaka med något borderline, så nu gör jag allt jag kan för att bihålan ska vara så svullen och trist som möjligt i morgon, så att min kirurg förstår hur knasig bihålan är.

Uppdatering: Mission accomplished, nu känner jag mig snudd på korkad, men nu har jag i alla fall jätteont i bihålan efter 1 dygn av high carbande (och high fat för den som undrar). Jag har alltså slarvat, fast fortsatt äta som vanligt. Jag drack kaffe med grädde i morse, men lade till en croissant *tank om jag anda njutit av den, men nu efter 6 månader på LCHF, så är jag inte ens mentalt sugen på något sött.* Ikväll får det bli min vanliga kött med grädd-vitlökssås och broccoli, sen scannen i morgon bitti och så tillbaka till det vanliga, då repar jag mig nog på några dagar..

1 comment:

bloodynight_ said...

Hej! Såg nyss att du hade kolla min blogg. Va kul! Och tack för att du länkade mig, ska jag också ta och göra.