Thursday, November 27, 2008

Like a Walk in the Park

Photobucket
Dottern i Hyde Park på min födelsedag i Oktober

Jag inser att jag är rätt trygg med LCHF, det var en lättnad att "gå tillbaka" till en mer striktare kost igår. Som comfort food. Jag vet att smöret gör mig frisk och kroppen riktigt myser.

Det blev dock en del yogurt, då jag fortfarande har några dagar på penicillinet och då jag tar 2 olika penicillinkurer, varav den enda väldigt stark, så magen behöver yogurten för att klara dosen.

Så igår åt jag:
Frukost:
Kaffe med 1dl mjölk (grädden slut och har inte hunnit köpa cocosfett)
1 Finncrisp med smör och en liten klutt Kalles Kaviar.
Ca 1.5dl yogurt

Lunch:
Gjorde en liten underlig variant, *som faktiskt gick hem hos både mig och barnen*, jag kokade ägg, som jag tänkte ha till min sill, men så ville dottern (som knappt ätit på 5 dagar) ha bacon, så det blev kokt ägg med smör och bacon. Jag hade lite svårt för bacon i somras i Sverige, men är i England är baconet mer matigt, dvs som en tjockare bit skinka, nästan.
Jag åt 2 ägg med smör och 3 skivor bacon.

Middag:
Maken stekte några fantastiskt möra och goda entrecote-bitar som vi åt med smör. Sonen åt en hel "liten biff", smör och *trumvirvel* glömde av att han inte vill ha broccoli, så han tog en stoor munsbit broccoli och ost (som jag inte åt) och sa "Åh, vad GOTT!!" Efter att han insett vad han gjort åt han en stor portion, så ge inte upp om era barn inte gillar broccoli! Vi har lagt det på tallriken varje dag och sagt "du behöver inte röra det". Igår gick det ner med storm.

På kvällen tog jag lite mer yogurt, denna gång inte en osötad, utan en Cocosyogurt med 10g kolhydrater per 100g (åt ca 1dl). Den hade dock över 11% fett i sig. *Sur var jag för detta, men jag har testat att ta penicillinet utan yogurt och det är hemskt!*

Hur går det för er nu inför jultider? Jag har börjat fundera så smått på julen och då det bara blir vi 4 till jul *det kändes lite trist först, men brollan orkar inte flänga både till oss och fästmön över julhelgen (förståeligt) och min pappa får inte ledigt från jobbet (inte så konstigt har har haft långledigt över julen i flera år) och nu när det är bestämt att det blir så, så känns det som en väldigt avkopplande jul. Vi kan laga exakt den mat vi vill ha. Jag ska ut och leta LCHF-julrecept och dela med mig med er!

PS. Nu har jag ändrat inställningarna, så att man kan lämna kommentar även om man inte är google-medlem eller liknande!

6 comments:

Annah said...

Vilken underbar bild! Och grattis till förändringen, att smör blivit comfort food istället för sockerboven! *kram*

nonhosonno said...

Började med LCHF metoden för drygt en vecka sedan och mår som en prins :)

Mia said...

annah: Tack, smör har verkligen blivit mitt comfort food. :)

nonhosonno: Åh, vad härligt att läsa! Kom ihåg att många har en tuff vecka, v3, så håll ut då.

Anonymous said...

Om du inte riktigt gillar bacon, varför kör du inte med stekfläsk istället? Tjockare och godare.

Mia said...

Tack för tipset! Har aldrig testat stekfläsk, det ska jag göra nästa gång jag är i Sverige.

Anonymous said...

Hejsan!

Jag har ätit LCHF sedan januari 2008 och mår kanon :) Som bonus har jag gått ner ca 27 kg bara genom att äta gott...
Början kan vara tuff men det ger med sig. Vecka 3 brukar vara värst :)

Snart kommer julen och jag har liksom du funderat på detta med mat. Känns som maten kommer att fungera men det värsta för mig är julgodiset :/ Man har ätit julgodis i 30 år och det hör liksom til julen... Men även jag får leta recept på bättre alternativ...

Hälsningar Jeanette
http://www.gottegrisen.se