Saturday, January 3, 2009

Ny familjemedlem

Ny Vovve
Vår nya familjemedlem

Under hösten har jag börjat fundera på vovve. Jag har alltid varit hemskt hundrädd, men frånvaron av släkt har fått mig att vilja öka på familjen lite för barnen och få ytterligare en person att "rå om" på hemmafronten.

Förra helgen bar det av till en farm i Kent som hade hundvalpar och hem åkte vi med en, såklart. Jag, hade fått för mig att Cavalier King Charles Spaniel valpar var mycket mindre vid 10 veckors ålder hade lite småpanik. Första dagen kändes det som jag hade en Sank Bernardshund i knät i bilen, tyckte hon var ENORM. Men med dagarna så har hon krympt och jag har lärt mig en massa, t ex hur mycket man kan njuta av en vovve i familjen. :)

Maten går fint. Har mått riktigt fint idag. Vädret är superkrispigt och kallt. Idag gick jag ut i tunna yogabyxor och en tshirt och tofflor. Efter 10 minuter kom maken ut och frågade om det inte var kallt. Då såg jag att det var frost på gräsmattan, jag tyckte det var skönt. Inte konstigt att jag tycker att det är för varmt på sommaren..

Började dagen med ägg, 2 baconbitar och 3 små minikorvar (ekologiska brittiska köttkorvar) och 1 finncrisp. Under dagen har jag faktiskt bara ätit lite cashewnötter och inte alls varit hungrig. Ikväll ska vi beställa Thai.

J and Ebba
Dottern gosar med Ebba.

8 comments:

Annah said...

Åhhh, jag älskar vovvar! *flashback till när jag skaffade min* Det är supermysigt med hund, så länge man tar sig tid att uppfostra den ordentligt. Kul att det går bra med maten! :-)

Mia said...

Ja, hon är väldigt mysig. Men busig. Väldigt snäll i temperamentet dock annars hade jag nog inte vågat ha hund. ;)

Dessi said...

Men guuud så söt! :D

Lillie plein damour said...

Men oh sa söt, vad heter hon?
Gulle

Mia said...

Lillie: Hon heter Ebba.

AnnaCathrina said...

Vilka goingar!

Caroline said...

åh, gud va gullig. Jag vill också ha en liten vovsing.

Mikaela Mars said...

Det är HELT LJUVLIGT med en valp i huset! Vi skaffade en whippet (http://tokfeminist.blogspot.com/search/label/Whippet) på sensommaren, högst planerat och efterlängtat, och det har verkligen gjort våra liv så himla mycket härligare. Ännu mer kärlek och lekfullhet i huset, man mår så bra av det!