Thursday, January 1, 2009

Gott Nytt 2009

Photobucket

Hoppas att ni har haft en mysig jul och en fin Nyårsafton! Min Jul var lite av en bergochdalbana, måste jag erkänna. Det var många "kolhydratsmonster" som vaknade till liv. "Julmat är ju så bra och LCHF-igt, så det är så enkelt" läste jag käckt inne på KiF innan jul och jag som var så strikt och duktig, tänkte egentligen inte på vad det skulle innebära att äta julbord utan julmust t ex...

Så kvällen innan julafton skulle vi ha liten tjuvstart på julbordet och jag blev helt tossig av att äta skinka och hemmagjord sillsallad utan julmust. *Gaah*, jag var som Häxan Surtant hela kvällen och jag blev faktiskt så knäckt av det att vi sköt på julbordet ytterligare en dag och åt vår engelska kalkon med grönsaker med gåsfett (i ugn) på julaftonen bara för att inte "förstöra" mitt humör.

När det väl var dags med julbordet bestämde jag mig för att dricka 1 glas julmust till maten och halleluja vad gott det var!! Men jag nöjde mig med det glaset och fick inget galet sug (åt mycket fett och sill och annat mumsigt.)

Jo, men JA, jag gjorde ju LCHF Janssons Frestelse, hur gott som helst, jag ska lägga upp bild och recept. Det kommer helt klart vara ett återkommande inslag här hemma,jag vågar t o m påstå att det slår "den traditionella" Jansson gjord på potatis.

Förrutom julmusten har jag även ätit rätt mycket mörk choklad. Inga massor, men några bitar varje dag. Och druckit skumpa.

Men nu är det slut på det. Idag vaknade jag med huvudvärk och medan jag låg i sängen med is på huvudet och väntade på att värktabletten skulle kicka in, så kände jag (som Ronja säger) livet i mig.

Tack vare LCHF, så vet jag att jag har alla möjligheter att njuta av 2009. Jag kommer genom att bara äta gott och hälsosamt vara frisk, blir friskare och gå ner i vikt. Vilken lyckokick!!

Hoppas att ni har en bra start på året, Gott Nytt 2009!

2 comments:

Amelia said...

Gott Nytt År!!!!
Jag blir verkligen imponerad av att du har lyckats hålla dig genom julen! Jag har verkligen ätit helt fel, men nu ser jag fram mot att komma igång med att äta bättre igen. Jag vill hemskt gärna få ditt Jansson recept förresten!
Kram!

Mia said...

Jag lägger upp den strax. :)