Saturday, April 4, 2009

Långa listan


Idag är en sån där dag då en massa blir gjort. En massa som jag inte hade tänkt mig. Dagen började med en jättelång frukost som mynnade ut i en massa ombokningar av biljetter inför vår kommande påsk i Sverige *panik över att åka länge, dvs hästmycket jobb som väntar när vi kommer tillbaka, så efter måånga om och men är nu resan avkortad*. Sen blev det en mycket grundlig skrubbning av köket (istället för att logga på datorn) och sen en ännu mer nogrann skrubbning av badrummet *istället för jobb* och nu när jag tänkte uppdatera er med resan, så känner jag att jag bara måste skriva en jättelista istället, som jag hittade hos Tidsoptimisten.

Men det är nog en bra start att komma över bloggspärren, som helt klart har slått till hos mig. Jag går och bloggar i huvudet under dagen och när kvällen kommer känns det jättetungt och segt att sätta något på pränt. 

Lovar du att vara ärlig? Absolut!

Du heter: Mia
Smeknamn: Mamma?...

Låt som när du är ledsen sörjer till?  Kan inte komma på någon, vilken hjärta och smärtalåt som helst funkar nog på mig om jag väl deppar.
Beroende av:  Min familj
Vad tror folk om dig?:  Att jag är en stark person och att jag tål vilken press och skit som helst.

Stämmer det?  -I viss mån, jag kan inte säga nej, jag tar tag i det som kastas på mig, däremot är det inte sagt att jag klarar av det. Men jag gör det ändå.

Vad får du oftast komplimanger för?:  Att jag klarar av saker..

Vad säger du för att imponera på någon?:  Jag kan inte minnas sist jag försökte imponera.

Hur imponerar man på dig?:  Genom att vara öppen, ärlig och ha självdistans.

Brukar du skratta för dig själv?:  Ja och PRATA för mig själv!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:  Är absolut värdelös på mobiltelefoner, den är antingen bortslarvad, urladdad eller bara irriterande!

Var bor du?: London

Trivs du där: Ja och nej, har varit här sen 2000 och ser det mer som en plats vi bor på tills vi "hittar rätt"...
Äger du några converse: Nej.
Sprit, cider, vin eller öl:  Lite skumpa nån gång.

Brukar du bli för full: Absolut inte, det var nog minst 15-20år sen, håhå jaja!

Är du allergisk mot något:  Pollen.

Har du haft sex idag: Nej

Hur svarar du i mobilen:  öööh, hallå?

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Maken

Antal timmar sömn inatt: 6h
Brukar du komma i tid:  Jag blir bättre och bättre med åren.

När mår du bra:  När jag äter LCHF.
När blev du fotad senast: Ute i en solig skidbacke och vi åt lunch.

Hur känner du dig nu: Ganska prima
Vanligaste färg på dina kläder: Hm, har en blandning, men jordfärger som brun, svart, vitt, grått
Vad tycker du om fötter: Riktigt illa faktiskt. Så illa att jag tycker att det är ofräscht (och snudd på oförskämt) att gå på pedikyr.

Vad saknar du: Mer energi
Hade du en bra kväll igår: Den var riktigt mysig, maken fyllde år, så vi hade tårta (köpt sockerbomb som maken och barnen åt. Maken blev så zonkad av tårtbiten att han gick och la sig och sov en timme). Till kvällsmat gjorde jag en jättegod kycklinggryta och kvällen avrundades med två Apprentice-avsnitt (eng. dokusåpa)
Favorit dryck på morgonen: Kaffe med grädde och smör
Rakar du benen:  Ja, fast inte vintertid, då kan det vara skönt med lite isolering under byxorna.

När brukar du oftast gå och lägga dig:  Har varit väldigt tidig på sistone, 21-22 men då ser vi på tv i sängen.
Är du blyg?: Jag är inte blyg när det gäller ytliga kontakter, men jag är hemskt blyg för att ta "kompis-steget" och har således otroligt få nära kompisar.
Sysslar du med någon idrott: Nej

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja det gör jag. 
Har du spytt offentligt: Nej.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Kan inte komma på något. Jo, om jag var en stark sådan skulle jag passa på att fixa en massa här hemma som jag inte klarar av! :)
Är du bortskämd: Nej, det tycker jag nog inte. Däremot har jag en aldrig sinande energi när jag jobbar för att få en grej som jag vill. Det kan hända att andra människor tror att jag har det jag har pga tur eller räkmackesituationer. Så är inte fallet.

Vad gör du i morgon: Hoppas på en tur med familjen ut på landet.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild?:  Jag gillar Marcia Cross.
Vad längtar du till?: Sonens sommarlov, då jag får ha honom hemma!
Har du bra vänner och äkta vänskap?: Jag vet nog inte riktigt vem som är en riktigt god vän och inte, men jag vill tro att jag har några riktigt fina kompisar som bryr sig där ute.

Vad använder du för shampoo?: öh, en orange flaska som jag köper på ICA typ.
Hur gammal är du: 36
Tycker du om någon just nu: Absolut!

Gröna eller röda äppeln: Ja nu äter jag ju äpplen hemskt sällan, men ska det vara så tar jag helst ett grönt syrligt.
Gillar du golf: Jag tog faktiskt nästan grönt kort för mååånga, mååånga år sen. Hade en golvtokig pojkvän och jag tyckte att det var roligt då, men det känns som en alldeles för tidskrävande sport i dagens läge. Kanske när vi är gamla och barnen utflugna?
Vilken tid gick du upp idag: Vet faktiskt inte, tror den var 8 eller halv 9
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja

Har du strumpor på dig nu: Nej, är iförd turban och handduk, så jag precis kommit ur duschen. 
Är det okej att gråta: Absolut, jag är en riktigt softis och gråter ofta. Än värre har det blivit sen jag fick barn och fäller tårar till höger och vänster. Mest av glädje och det är ju skönt.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: 1 miljon kronor, då skulle jag köpa mig en lite gård i värmland.
Bär du glasögon eller linser: Glasögon, men jag har lite lustiga ögon. Jag ser perfekt utan glasögon, men överanstränger ögonen och får skelning och huvudvärk, vilket gör att jag ofta glömmer att ta på mig dem och förlägger dem lite överallt.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.

Har du piercing: Ja, faktiskt i öronen, men det var innan dottern som jag hade örhängen.

Vill du gifta dig: Jag är redan gift, men det vore roligt att förnya löftena någon gång i framtiden.

Vill du ha barn: Jag har två och vill gärna ha fler.

Solar du ofta: Absolut inte, tål inte solen.
Är du bra på att laga mat: Jag lagar mycket mat nu jämfört med mitt pre-LCHF-liv och med bra råvaror, äkte smör och grädde blir faktiskt det mesta gott! :)
Är du flygrädd:  Jag fick en panikångestattack en gång när vi flög med barnen när dottern var några månader gammal. Den kom som från ingenstans och jag minns att jag inte kunde andas och jag tänkte "men HERREGUD, här sitter vi i ett litet aluminiumrör 1mil ovanför ett hav och jag har en liten bebis i famnen". När planet sen gick ner kändes det (det var väldigt dimmigt och man kunde inte lokalisera sig) som planet spinnade runt okontrollerat och jag minns att jag hade världens panik och klamrade mig fast och höll dottern i famnen. Jag såg typ helt galen ut och maken blev orolig och ville hålla henne och jag vägrade släppa henne. När vi landat var jag helt genomblöt av svett och likblek.

Så när vi flyger sen dess är jag medveten om den händelsen och vill gärna inte hamna där igen.

Hur vig är du: Hygglo.

Är du musikalisk?: Det tycker jag nog. Jag kan spela lite piano, tvärflöjt, gitarr, sjunga och är inte tondöv.
Vad dricker du helst när du är törstig: Kall mjölk (som svar på vad jag HELST dricker och inte på vad jag verkligen dricker när jag är törstig, då svaret är vatten)

Vilken är din favoritglass: Ben & Jerry, men jag har inte ätit glass på 1 år nu och saknar det inte.
Tror du på ett liv efter döden: Ja.
Tycker du om sushi: Har faktiskt inte provat.
Vad äter du helst när du ser på film: Har slutat med det, äter ingenting.
Har du tandläkarskräck: Ja.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Absolut inte morgonmänniska, men som småbarnsmamma är jag uppe tidigt, då jag är trött och är precis lika trött efter kl. 20 på kvällen också.
Vilken ögonfärg har du: Brungröna

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.
Biter du på naglarna:  Absolut inte, har aldrig nånsin haft en sån vana och jag kan verkligen inte förstå dotterns mani med att göra det!! Uäck!!

Hur ofta tränar/motionerar du: Inte alls, mer än att jag numer rör mig ganska obehindrat i mitt vardagliga liv. Skulle vilja orka wii-fita samt skaffa en treadmill.

Senaste låt du hörde: My. my. my .my!! Po-po-po-pokerface! rockade loss till Lady Gaga i köket igår.


5 comments:

Katrin said...

hej!
Jag har lånat ditt recept på "Krämig chokladtårta" och länkar till dig i min blogg, hoppas det är okej:) Kolla inlägget här: http://stulnarecept.blogspot.com/2009/03/kramig-chokladtarta.html

Amanda said...

Hej! "Gled in" på din blogg av en slump, har precis börjat LCHF-kost o är sååå förväntansfull. Upptäckte att vi hade en hel del gemensamt; ålder, fötter, raka benen, småbarnsmamma (har 3 barn, nr 3 är verkligen grädde på moset), m m. Däremot kommer jag att sakna sushi...

Carolina said...

Hej!
Vad bra att jag hittade någon som går efter lchf. Jag är helt ny men skriver lite om recept jag provat på och så i min blogg. Kommentera gärna om jag gör fel eller om du vill tipsa om nånting :)

http://carolinamalmbogg.bloggagratis.se/

Jag kommer att fortsätta läsa din blogg för tips och idéer ;) Hoppas du gör det samma!

Mia said...

Katrin: Självklart!!

Amanda: Vad roligt, både att vi verkar lite likasinnade och att du har börjat med LCHF. Lycka till och välkommen tillbaka hit till bloggen. :)

Carolina: Vad roligt att du också startat LCHF och en blogg. Har bokmärkt din blogg och det ska bli kul att följa dig. :)

Piltsons dravel said...

Den där vinterbilden är enorm, har du tagit den själv, om du bor i London? Vi erbjuder bilder som illustrerar bibelspråk till tyska vykortsförlag, kunde ta med den där, anspråk på upphovsrätt? Du får betalt om någon nappar (men inte mycket).