Monday, April 27, 2009

Migrän och sommarkalas

Photobucket
Dottern plockar blommor i trädgården till kalaset.

Hualigen, vilken helg! Huvudet hängde inte riktigt med förra veckan, vi hade sommarvärme och stressen med dödsbo, semestrar, ev. husplaner och barnkalas i kombination med ett glas Cava blev för mycket. Vaknade i lördags av en hejdundrande huvudvärk. Kl. 7 fick jag ett sms från några tjejer som skulle kunna komma och hjälpa mig att städa. Men de skulle komma kl. 10, så huvudvärk till trots gick jag upp och tokstädade *plockade undan*. När de kom kl. 10, så mådde jag så dåligt att jag inte ens kommer ihåg hur de såg ut. Kvart över 10 kände jag att migränen slog till med full kraft och illamåendet kom. Jag gick upp på "vinden" och bara la mig bland några flyttkartonger (svalt och mörkt rum och längst ifrån ljudet från dammsugaren). Där totaldäckade jag. Jag, som inte haft migrän på evigheter, gav t o m bort min sista medicin till en kompis innan jul, så jag kände mig inte jättesmart där jag låg. Bad maken att gå till grannen och höra om de hade någon migränmedicin och *yay* han kom tillbaka med immigran nässpray! Efter det släppte det hela lite, men jag låg nog inne bland kartongerna i 2h innan jag fixade att ens ställa mig upp (maken släpade upp en madrass).

Mat på hela lördagen: 1 kopp kaffe och 1 finncrisp med smör (kaffet på morgonen och finncrispen på dagen)

Söndag gick vi upp tidigt och började fixa inför kalaset. Jag höll huvudet i schack med kodein, is och en och annan iskall dusch. Kl. 14 drällde 15 kalasugna barn genom dörren och det var liv i luckan i 2 timmar. Sonen var jättenöjd och jag tror att alla hade roligt. Jag hade fullt upp att försöka servera, peppa och organisera lite lekar. Som tur var hade jag två otroligt snälla mammor som ryckte in lite oplanerat, för 3 par händer behövdes verkligen! (maken hade köksduty)

Kalaset var allt annat än LCHF. Sonen hade velat ha taco, vilket vi tyckte var en toppenide, tills mitt lördagstillstånd fick oss att tänka om, så det blev kokt korv med bröd, små nallechips och kex och sen en sockerbomb i form av en pirattårta som såg ut som ett skepp. *Jag åt inte en smula.*

Maten igår blev inte så mycket alls. Började dagen med ägg och en skiva bacon, 2 koppar kaffe med smör och grädde till frukost vid 8tiden. Sen blev det 4 kokta korvar vid halv fem då alla gått hem och till sist en kopp kaffe och en finncrisp med smör på kvällen. Hela familjen sov kl. 21. ;)

Idag är jag seg, seeeg. Ser så fram emot en helt ordinär vecka.

3 comments:

Annah said...

Imponerande. Det verkar som om du har ett dussin bollar i luften, minst! Du överlevde ju i alla fall! ;-)

sinneskatten said...

Hejsan!
Jag har en längre tid funderat över LCHF och jag kan säga att det är nära nu!
Nu ska jag följa din blogg för att få inspiration och lust.
Lycka till säger jag till dig och mig.
Du ser redan nu har jag tänkt i rätt banor!

Smulan said...

Oj...en hel del att göra. Hoppas du kan varva ner i helgen. Ha en fin kväll o en mysig o lugn helg.