Saturday, October 11, 2008

Endocrinologen - nu drar det igång

Photobucket

Hösten har kommit även hit till London nu och veckan har varit full av promenader i klart väder och skutt i höstlövshögar. Maken har precis åkt iväg till IKEA med barnen och jag ska jobba ostört i några timmar. En härlig lördag. Är vädret lika fint om några timmar ska vi göra en picknick i parken. Det kom en ordentlig köldknäpp i förra veckan, men nu är det runt 18grader igen, så man kan gå och njuta av alla höstfärger i tshirt.

Igår var jag hos min endokrinolog. Han är helt suveränt bra och för 2 år sen kom jag till honom med extremt låga järnvärden, förstorad sköldkörtel och ett kortisolvärde som envisades med att vara för högt.

Nu ska han nysta vidare på varför mitt blodtryck envisas med att öka så smått år hela tiden och följande är inbokat:
  • Ultraljud av halsen (sköldkörteln)
  • Ultraljud av magen (njurar, livmoder etc)
  • Nån form av hjärtröntgen, blivit remitterad till en kardiolog (den i Glasgow var rätt skrutt och har inte hört av sig mer fast han skulle göra en massa utredningar)
Så nu känns det väldigt bra att de gör en grundlig undersökning igen. Han var väldigt positiv till mitt low carb liv och nickade instämmande och såg glad ut när jag pratade om att jag fokuserar på omega 3 och Dvitamin (och att jag undviker omega6) för inflammation.

(Jag har även en remiss till ENT (Ear Nose and Throat) för bihålan, men jag ska försöka vänta med den någon vecka, så allt inte händer på en gång).

Hoppas du har en fin lördag!

2 comments:

aurorabuddha said...

Jag gjorde en catscan av magen for nagra veckor sen... fast det ar val inte samma som ultraljud... usch jag har gnallt sa mycket om min mage pa bloggen, jag har masta borja halla igen... :o) Men jag har fortfarande besvarligt...

Det later som om du har fatt tag pa en riktigt bra doktor. Lyckans ost!

Mia said...

aurorabuddha: Ja, detta är en simplare variant, typ en sån som man gör när man tittar på bebisar i magen, lite gele och så trycker man själva apparaten mot magen/halsen så det går fort och man "sitter inte fast".

Jag har en himla tur som har en läkare som inte alls tycker jag ska gå och må dåligt, utan vill verkligen gå till botten med vad som är fel.

Tack för att du tittar förbi! :)