Wednesday, October 8, 2008

Tecken på ett rikare liv.

Gräslök

Det går oftast inte en enda dag utan att jag ser vilken vändning mitt liv har fått av att börja med LCHF. Igår var jag full av liv. På morgonen fick jag syn på de här vattendropparna på gräslöken utanför köksfönstret och gick ut i trädgården en stund, med kameran. Hela dagen kände jag för att studsa omkring här hemma, packa upp flyttkartonger, fixa och dona. Jag var glad, företagsam, lekte glatt med barnen, tog med dem på höstpromenad och plockade löv som vi gjorde fina teckningar med efteråt.

Jag hade också min första mensdag för månaden.

Förr betydde de här dagarna stora kryss i almanackan. Ville bara sitta hemma under en filt och deppa, men jag har märkt att sen jag började med mitt low carb liv, så har flera cykler liksom bara obemärkt flutit förbi. Huvudvärken är borta, svullnaden är borta, mensvärken är borta, deppigheten är borta. (Inte alla, men åtminstone 2/3delar av cyklerna och det har aldrig hänt förrut sen jag var 11år och "Tant Röd" började hälsa på.)

*yeehee*!! :)

Alltså fick jag mensen igår morse. Jag ringde min läkare och vi kom överens om att jag ska komma in för "bröstkoll" nästa måndag istället. Igår var även "den hårda bönan" mer av "vindruvakaraktär" och idag känns det ännu bättre. Kan det vara så att jag helt enkelt inte "kände mensen som vanligt i brösten" och då reagerade på att det var en knöl där? Vanligvis skulle jag ju inte börja klämma och känna på bröstet om jag hade ont och var "mensig"?

Det återstår och se, jag har lovat maken att jag ska göra mammografi, för att gå till botten med det hela i alla fall. Otäckt var det att känna något som inte ska vara där. Men nu känner jag mig vid bättre mod.

Tags:

3 comments:

Anna-Cathrina said...

Hoppas det ordnar sig med bröstet. Bra att göra kontroll. Jag kollade upp mina bröst för något år sedan då jag tyckte att de var knöliga. Men det var inget. Det är alltid skönt att veta.

Petra said...

Hejsan! Kul att hitta till din sida. Jag har själv börjat med LCHF i augusti. Jag känner att det fungerar bra. Min mens har oxå förändrats genom att den kommer en dag för tidigt(kan göra så ibörjan har jag hört) och sist hade jag inga känningar i brösten dagarna innan och inga sura miner(mer än vanligt). Väldigt skönt att inte ha PMS som förr. Lycka till med din kost. Jag skall kolla in din sida lite då och då. Du (och andra) är välkomn ain på min sida för att följa min kamp med dom kilona jag drar (drog)på i onödan.
mvh Petra
petrawiklund.blogspot.com

Typ noll said...

Jag håller tummarna att det är mensen som spökar i brösten. Själv var jag på mammografi häromveckan och fick en clean bill of health
vad gäller bröstcancer. Jag uppskattar verkligen det du skriver om din hälsa. Jag upplever det som om jag har stor obalans i mitt hormonsystem men jag har väldiga problem med att få något gehör och någon direkt utredning.