Thursday, September 18, 2008

LCHF - lösningen på MÅNGA hälsoproblem.

Maken och sonen har åkt till Sverige för att hämta över bilen hit. Efter en mycket snörvlig dag för dottern har hon nu somnat och jag har en liten stund i lugn och ro.

Jag satte mig och kikade på Science Daily och sökte på low carb. Det fanns så många intressanta artiklar, som berör ett BRETT område med sjukdomar.

Jag tror stenhårt på att alla människor ska ha friheten att äta vad de vill, men när man själv snubblat över "pandoras ask", som det känns som, så mår man dåligt när man förstår att andra skulle må så otroligt mycket bättre av att lägga om kosten. Att "hälsosamma" släktingar och vänner faktiskt gör sin kropp skada genom att äta fettsnålt och mycket frukt och grönt. Det är oerhört frustrerande och jag känner ofta att bara för att jag fortfarande är "tjock och sjuk" så väger mitt ord inte så tungt, eller rättare sagt kanske inte alls.

Det känns oerhört frustrerande, att jag på något sätt måste "bevisa" att jag har rätt innan någon tror mig och då menar jag gå ner alla 40kg och bli sådär jättefrisk som jag redan känner mig som, men som kanske inte riktigt syns utanpå för den som inte levt med mig innan. Jag menar, förr tog jag en drös med värktabletter, träffade folk och låg sen däckad resten av dagen. Maken ser ju skillnaden, men de jag träffar, de såg ju inte högen med värktabletter och inte heller att jag låg platt som en pannkaka när de väl hade gått hem?

Hur som, tänkte att jag ska börja ta upp lite olika artiklar som jag stöter på och ta upp alla olika positiva effekter man får av att dra ner på kolhydrater. Några exempel är:
  • Insulinpåslag i kroppen är inflammationsframkallande och en stor bidragande faktor när det gäller bl a hjärt och kärlsjukdomar.
  • Cancerceller livnär sig på socker och alla kolhydrater man äter omvandlas till socker i kroppen.
  • Fibromyalgipatienter blir friska på LCHF diet, läkarkåren har hittills sagt att har man väl fått fibromyalgi, blir man inte frisk igen.
Har man provat den här mathållningen (och hållit ut mer än några veckor), så är många övertygade. Det är helt otroligt så bra jag mår när jag inte äter kolhydrater, mer än det som finns i mjölk, grädde och ovanjordgrönsaker. Det är en SÅN skillnad!

Hur säger man det till de man värnar om, utan att de tror att man kommer hojjande med värsta pekpinnen?

4 comments:

Typ noll said...

Hej Mia! Jag och dottern funderar på att ta oss en långhelg i London framöver. Som jag förstår det har du flyttat någonstans till Storbrittanien. Hur ser du på att äta ute där? Går det att äta LCHF? Har du några tips och trix? Hur är det med glutamater? Jag är jättekänslig för det och har ett litet h-te här hemma när jag äter ute. Om du vill skriva mer privat når du mig på:

helena@fettbramat.net

Mia said...

Hej Helena!

Jag tipsar gärna om London, då det är i mitt närområde. Jag kommer berätta om restauranger jag äter på och bra ställen jag handlar på här på bloggen, men jag mailar dig gärna! London har mycket att erbjuda och ekologisk mat och det finns mycket fina råvaror. Jag köpte faktiskt just en ekologisk-tidning igår, som hade lite annonser från en rad restauranger och affärer. Jag ska samla mina tankar och tips och få iväg till dig under helgen! Kul. :)

Typ noll said...

:) Guld! Vad glad jag blir! TAck på förhand. Det är ingen brådska, ta dt när du hinner.

Dessi said...

Känner igen mig! Fortsätt att så små frön hos folk så kommer du se att det påverkar :)

Kramar
Desiré
www.dessi.se