Sunday, September 21, 2008

Nähä!

Swedish shrimp sandwich

LCHF livet är verkligen inte som en räkmacka alla gånger (vilken ovan för övrigt intogs i Lysekil i somras. mmmmm! *självklart åt jag inte brödet*). Jag som var så peppad igår! Jag lyckades sova några timmar inatt trots att det var andra natten utan Stilnoct, men dålig nattsömn 2 nätter och bara en halv dos Bisoprolol i morse (betablockerare, läkaren som skrev ut receptet sist missade att jag tar 2 tabletter per dag och skrev ut 14 tabletter istället för 28 och jag visste ju att hon hade skrivit ut en månad, så jag insåg först igår att det skulle bli såhär idag).

I alla fall, dagen har inte gått så fint som jag hade tänkt mig, en del mörk choklad har slunkit ner och jag känner mig hypad, hjärtklappig och har nu inga Stilnoct inatt och ser inte ifram emot den här natten alls!

I morgon får jag ta och gå till läkaren och få nya tabletter, hoppas jag inte mår för kasst i morgon. Inser nu när jag inte kan röra mig så mycket hur aktiv jag har blivit sista månaderna. Det är ju kul, i och för sig.

Passar också på att anta Amelia's utmaning:

Först reglerna: Svara på alla frågor, välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar och be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Vilken mat äter du ofta?
Nötkött, broccoli och grädde.

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Nu har jag inte varit på kalas sen jag blev LCHFare, men innan dess hade jag alltid halvmigrän av att överhuvudtaget ta mig till kalaset, så jag har haft lite tunnelseende och haft fullt upp med att klara av den sociala biten, så nej jag är inte den som konstant vill hjälpa till. Å andra sidan, är jag på ett kalas med många barn, så brukar jag av bara farten som 2barnsmamma hugga in och servera, peppa, trösta och annat mammigt.

Av samma anledning har jag alltid tyckt hemskt illa om alla välvilliga som vill hjälpa till när jag själv har kalas. Fram eller avdukning är alltid välkommet, men gäster som vill laga maten med mig går mig på nerverna, jag tappar fokus alldeles och blir bara mer nervös! Det engelska uttrycket "cooking and entertaining" är inget för mig. Jag behöver koncentration.

Var sitter du helst när du bloggar?
I vår sköna fåtölj.

Köper du ofta triss?
Jag har nog aldrig köpt en trisslott, men maken brukar köpa till oss när vi är i Sverige.

Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Eftersom vi har spenderat varje semester sen 1999 i Sverige, så finns det naturligtvis många fina semestrar i Sverige att välja på, men mina favoritsemestrar har varit vår bilresa i Österrike och den samma på Lofoten i Norge.

Vilken tv-kanal tittar du på mest?
De kanaler som visar Grey's Anatomy, Lost, Brother's and Sisters, men jag lever på inspelade program och har vant mig vid det så till den grad att jag tappar helt fokus om jag ser ett program med reklampauser, så tappar jag fokus helt! I Sverige fastnar jag alltid framför Kulturkanalen. Inte för att jag tycker den är fantastisk på något sätt, utan på kvällen när jag ska stänga av tvn, så sätter jag på den för att det är samma kanal som är Barnkanalen på morgonen och om sonen går ner på morgonen och vill se på tv, så vill jag att barnkanalen ska vara på om han sätter på tvn. I alla fall, jag fastnar ALLTID för någon dokumentär och denna sommar har jag följt allt från hopplös kärlek i de kinesiska bergsmassiven, byggnationen av nån oanvändbar del av transsibiriska järnvägen, slavhandeln i sydösteuropa etc.

och så ska man välja någon, jag vill ju helst välja ALLA bloggar jag läser, men om jag nu ska välja 4, så tar jag dem som jag tror e mest sugna på en utmaning och utmanar... (e du inte bland dessa bloggar och vill anta utmaningen, hojta bara, så e du med du också!)

Luxlatte
Larssons flyttar
Lillie Happiness
Nån LCHFare (eller annan läsare) som känner sig manad? Blir jätteglad om du hänger på!

2 comments:

Lillie plein damour said...

Vilken härlig macka, den ser god ut.
Jag deltar i utmaningen. Kram

Luxlatte said...

Hepp, utmaningen avklarad. KKul att du är inne och läser. Kram M