Friday, September 19, 2008

Vilken dos Magnesium tar du?

Fick en fråga igår ang. Magnesium. Jag hade ju en Magnesium aha-moment när jag hade gått på LCHF i nån månad och tar sedan dess Magnesiumtillskott.

När jag mådde som sämst, försökte jag komma upp till 2000mg per dag, utspritt under dagen. Du kan inte få i dig för mycket Magnesium, utan (till skillnad mot exvis järn) så sköljs överskottet ut ur kroppen. Enda nackdelen med att ta mycket magnesium är att magen kan krasha och jag gjorde så i några månader att jag åt mer Magnesium än vad magen fixade, annars mådde jag dåligt i kroppen och det var det värt det.

Nu har jag inte gått ner i vikt på över 2 månader och jag märker att jag inte har lika stort Magnesiumbehov. Nu tar jag 750mg när jag ska lägga mig och om jag kommer ihåg 250g på morgonen. Och jag mår bra på den dosen.

3 comments:

Liz said...

Hej Mia,
Jag har foljt din andra blogg valdigt lange (men jag tror aldrig jag har kommenterat). Jag hittade den genom Jacalicas blogg for lange sedan och tycker den ar intressant att lasa. Du tar sa valdigt fina bilder!
Idag tittade jag over pa din svenska blogg och har last lite om dina upplevelser med LCHF. Jag undrar, har du en bok att rekommendera for nyborjare? Det finns sa manga bocker att jag inte vet var jag ska borja! Engelska eller svenska spelar ingen roll. Tack sa jattemycket pa forhand!
Liz

Mia said...

Hej Liz!

Vad roligt att du läser min blogg!

När det gäller LCHF började jag att läsa Annika Dahlqvists bok "Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll", en annan bok, som jag har hört ska vara bra är Fettskrämd, av Lars-Erik Litsfeldt. Den sistnämnda boken kommer en länk till här:

http://butik.pagina.se/FB_Produkt.asp?art=72417234

Jag har även länkar till deras bloggar i min högerspalt här på bloggen. En annan väldigt bra blogg/hemsida (och min favorit) är Andreas Eenfeldts blogg

http://www.kostdoktorn.se/

Han har en nybörjarsida i sin högerspalt.

Återkom gärna med mer frågor om du vill!

Liz said...

Tack sa jattemycket for boktipsen och lankarna. De var valdigt hjalpsamma och informationsriska. Altt verkar inte sa overvaldigande langre! Tack igen!