Thursday, May 8, 2008

Cardiologen 21 April

Träffade en cardiolog som specialiserar sig på högt blodtryck.

Han var först inte alls intresserad av min "nya diet", men när han började undersöka mig blev han mycket intresserad. Han sa att han aldrig sett en patient med mina värden och

absolut ingen svullnad.

Blodtryck 130/98, samt för hög puls för att gå på beta-blockerare.

Då gick jag på 5mg amlodipine på morgonen, vilket jag hävdat från dag 1 att jag bara mått jättedåligt av, men ingen vågat göra något åt, samt 20mg Bisoprolol på kvällen.

Själv har jag i perioder tagit Bisoprololen på morgonen då jag mår bra av de tabletterna, men blivit tillsagd av min GP (General Practician, typ husläkare) att jag ska ta dem på kvällen för man blir så trött av dem..

Cardiologen sa att det var det dummaste. Jag går nu på 20mg Bisoprolol samt 2.5mg måstekollapåpaketet på morgonen. Mycket bättre.

Han ville också köra en hjärtröntgen, njurröntgen, kolla blodtrycket när jag tränar, tog en massa prover och ekg samt kände på min sköldkörtel att den var förstorad och fnös åt att den skulle ligga inom normalvärdena.

Ska tillbaka om 1-2v.

Uppdatering: Min nya medicin som jag tar på morgonen heter Bendroflumethiazide *inte så konstigt att jag inte kunde den på rak arm!* Bra verkar den vara dock.

No comments: